Nedan följer korta intervjuer med tidigare styrelsemedlemmar och deras tid under och efter P-riks.

Elin Bissman

Elin Bissman - Tidigare Ekonomiansvarig

Vad tog du med dig från din tid i P-Riks?
Massor. Hur kul och lärorikt det är att engagera sig. Hur många fantastiska personer som man får träffa. Och alla saker som man får göra. Alla erfarenhet och lärdomar som jag fick under året, allt det här kommer jag ha med mig livet ut.

Hur har ditt engagemang under studietiden hjälpt dig i din karriär?
Jag pluggar fortfarande och har cirka 1,5 år kvar men jag tror att det kommer hjälpa mig jättemycket när jag ska ut och söka jobb. Jag har knutit massor med kontakter under tiden som jag engagerat mig och samlat på mig en massa erfarenheter som jag båda tror kommer hjälpa mig när jag ska ut i arbetslivet.

Vad gör du idag?
Idag pluggar jag, jobbar på SBAB och sitter som ekonomiansvarig i S.E.R.O. (Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation)

Vad är det bästa med att vara engagerad?
Alla fantastiska personer som man får träffa längs vägen och de kontakter som man knyter. Sen samlar man på sig en massa erfarenheter som man har nytta av både i skolan, på arbetsplatser och i privatlivet.

Har du kvar nätverket du fick tack vare din tid i P-Riks?
Absolut. Vissa pratar jag med mer än andra men nätverket finns verkligen kvar, och det kommer det nog göra för all framtid.

Varför sökte du in till P-Riks styrelse?
Jag sökte eftersom jag kände att det var en erfarenhet som jag inte ville missa. Sen verkade det vara en fantastisk organisation att engagera sig i och det visade det sig att det var också.

Vad var det bästa med din post?
Att få prova på hur det var att sköta en förenings ekonomi. Att öva på att bokföra, budgetera och göra budgetutfall. Sen såklart att bara få vara en del av styrelsen, för även om alla har sin specifika post så är man tillsammans en styrelse där man arbetar mot ett gemensamt mål.

  Malin Hallgren

  Malin Hallgren – Tidigare marknadsföringsansvarig

  Vad tog du med dig från din tid som marknadsförings-
  ansvarig i P-Riks?
  Förutom alla nya vänner och kontakter i HR-branschen tar jag även med mig mycket personlig utveckling. Ansvarsposten gav mig en möjlighet att utvecklas, både personligt och inom mina kunskapsområden. Exempelvis vågar jag idag ta större beslut utifrån min kunskap inom HR och marknadsföring, jag vågar tro mer på mig själv men jag har också blivit bättre på att nätverka.

  Hur har ditt engagemang under studietiden hjälpt dig i din karriär?
  Jag har fått både praktikplats och företag att skriva uppsats för genom P-Riks-kontakter. Praktikföretaget var rekryterings- och bemanningsföretaget Bravura som föreläste under ett av våra event och i det fallet tog jag kontakt med HR-chefen och fick sedan praktikplats. Gällande företaget för masteruppsatsen kontaktade jag en medlem i mentorsrådet som också är chef över rekryteringsavdelningen på Spotify och fick sedan möjlighet att skriva masteruppsats för dem. Två fantastiska kontakter som givit mig ovärderliga erfarenheter!

  Vad gör du idag?
  Jag läser sista terminen på masterprogrammet HRM/HRD i Linköping och söker jobb för fullt! Min plan är att flytta till Stockholm och jobben jag söker just nu är främst HR-generalistroller, HR-administratörsroller och liknande.
  Vad är det bästa med att vara engagerad?
  Det bästa med att vara engagerad är möjligheten att ta del av lärorika event, träffa inspirerande människor och att knyta många kontakter inför arbetslivet!
  Har du kvar nätverket du fick tack vare din tid i P-Riks?
  Absolut! De allra flesta är jag vän med på Facebook och LinkedIn. Jag kan ju passa på att tipsa om att gå med i P-Riks grupp på LinkedIn
  Varför sökte du in till P-Riks styrelse?
  Jag sökte till P-Riks eftersom att jag ville göra någonting värdefullt parallellt med studierna som hade koppling till mina kunskapsområden.

   

  Vad var det bästa med din post?
  Jag tycker att marknadsförings-
  ansvarsposten bara måste vara den allra roligaste ledamotsposten! Den innebär ansvar för att sköta sociala medier, hemsidan och att till exempel ta bilder och filma under eventen. Det är inte bara roligt utan även en väldigt viktig uppgift – att ansvara för all strategisk marknadsföring för riksförbundet innebär att hålla hög kvalitet i all marknadsföring för att bibehålla P-Riks fina varumärke och bygga det ännu starkare!

   

   Ida Hassis

   Ida Hassis – tidigare med i Valberedningen

   Vad tog du med dig från din tid som valberedare i P-Riks?
   Att sitta med i valberedningen i P-riks gav mig ett brett kontaktnät, en god förståelse för studentengagemang och hur det fungerar inom ideella föreningar. Jag fick dessutom testa min egen förmåga att ta ett stort ansvar och driva projektet framåt. Det var sen en otrolig glädje att få se det hela gå i mål på årsmötet då våra föreslagna kandidater valdes in som ny styrelse!

   Hur har ditt engagemang under studietiden hjälpt dig i din karriär?
   På personalvetarprogrammet vid Örebro Universitet hade vi VFU sista terminen och jag gjorde min praktik på Benify där jag sedan fick jobb efter examen. När de tog in en praktikant la de stor vikt vid att personen skulle ha gjort något utöver studierna och genom mitt ideella engagemang i form av P-riks, den lokala personalvetarföreningen och Juseks mentorskapsprojekt så kunde jag visa på det driv de sökte. Jag skulle alltså inte ha haft mitt jobb på Benify idag om det inte vore för mitt engagemang under studietiden!

   Vad gör du idag?
   Idag arbetar jag som HR-koordinator på Benify. Det är ett HR-tech bolag och vi erbjuder våra kunder Comp & Ben.-lösningar. Jag jobbar på interna HR-avdelningen och bolaget är i en stark expansiv fas, vilket innebär att det är full fart så det är kul att komma in här direkt efter examen. Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande men något jag arbetat mycket med är rekrytering och då har erfarenheten som valberedare i P-riks varit värdefull. Idag har jag bytt lite fokus och arbetar huvudsakligen med interna utbildningsfrågor och att kontinuerligt utveckla våra interna HR-processer.

   Vad är det bästa med att vara engagerad?
   Det bästa är att du får komplettera din teoretiska utbildning med praktisk erfarenhet, vilket är till en stor fördel oavsett vad du väljer att ta dig för för efter examen. Att engagera sig ideellt, och dessutom på en nationell nivå, visar på starkt driv och - klyschigt nog - förmågan att hålla många bollar i luften och prestera på flera plan. Dessutom är något av det bästa med ett engagemang inom P-riks att du får ett brett kontaktnät av personalvetare.

   Har du kvar nätverket du fick tack vare din tid i P-Riks?
   Absolut! Dessutom är det många som jag möter idag som yrkesverksam som också har någon slags koppling till P-riks, vilket är väldigt kul!

   Varför sökte du in till P-Riks styrelse?
   Jag sökte till P-riks av två huvudsakliga anledningar. Dels ville jag få mer praktisk erfarenhet kopplat till HR-yrket och utvecklas både privat och professionellt, dels ville jag bygga på mitt CV för att bli mer konkurrenskraftig efter examen. Jag visste att personalvetarprogrammen runtom i Sverige överutbildar antalet studenter kopplat till behovet på arbetsmarknaden och att det därför kunde bli tufft att söka jobb efter examen. Att engagera sig ideellt ger då ett starkt försprång men det är viktigt att alla som söker sig till ideella organisationer är  genuint engagerade, då det annars drabbar övriga i styrelsen.

   Vad var det bästa med din post?
   Det bästa med att sitta i valberedningen var kontrasten mot universitetsutbildningen. Arbetet i P-riks var väldigt hands-on och jag fick den mer praktiska delen av HR och personalvetenskap, nämligen att rekrytera nya personer till följande års styrelse. Det kändes kul att få göra sitt avtryck i organisationen och skapa en bra gruppdynamik, något jag är jättenöjd med då styrelsen som blev vald på årsmötet gjorde ett grymt jobb.