Ledamot med utbildningsansvar har till uppgift att utveckla P-riks utbildningsverksamhet. Denna ledamot ska verka för att organisationen syns i forum där utbildningsdebatter sker och delta aktivt i dessa för att driva förbundets och medlemmarnas åsikter och frågor framåt. En viktig del i denna roll är även att stötta de lokala föreningarnas påverkansarbete genom att hålla löpande kontakt med utbildningsrepresentanter och skapa möjligheter för dessa att diskutera tankar och idéer. Detta bygger på att du skapar dig en god insikt över alla personalvetarprogram i Sverige.

 

Som ledamot med utbildningsansvar ser vi gärna att du:

Personegenskaper:

  • Brinner för att förbättra och säkerställa kvalitén för personalvetarutbildningarna i Sverige
  • Har ett engagemang för utbildningsfrågor
  • Är ansvarstagande och strukturerad
  • Är driven och självgående
  • Har en god argumentationsförmåga
  • Har en god tro på dig själv och din förmåga

 

Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenheter från styrelse-/föreningsarbete, lobbying eller liknande arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig

I denna post får du möjlighet att vara med och påverka vår utbildning och dess utformning på nationell nivå och på så vis även ge avtryck på vår framtida arbetsmarknad. Du får en god förståelse för vår utbildning och de utmaningar den står inför. Detta åtagande väger tungt för arbetsgivare och visar att du är engagerad och driven, vilket är två egenskaper som värderas högt i arbetslivet.

Varför ska man söka posten som utbildningsansvarig?

Man ska söka posten som utbildningsansvarig för att det är en post som är väldigt fri och intressant. Den är fri på så sätt att man lägger upp sitt arbete mycket på egen hand, och den är intressant för att man får veta så mycket om de olika utbildningarna och hur de olika medlemsföreningarna arbetar med utbildningspåverkan.

– Sebastian, nuvarande utbildningsansvarig

 

Fortfarande osäker på vad det innebär att vara utbildningsansvarig i P-Riks styrelse? Hör av dig till oss i valberedningen eller nuvarande utbildningsansvarig, så svarar vi gärna på dina frågor!

 

Valberedare: valberedningen@p-riks.se

Utbildningsansvarig: Sebastian Sjösvärd, utbildning@p-riks.se