Som ledamot med näringslivsansvar representerar du organisationen vid kontakt med aktörer inom näringslivet. Du kommer även att fungera som P-Riks röst utåt mot företag, organisationer och samarbetspartners. Din främsta uppgift är att hantera kontakter med P-riks befintliga och nya samarbetspartners. Detta arbete är av betydelse för att förbundet ska kunna skapa goda förutsättningar för medlemsföreningarna runtom i Sverige och att bedriva ett bra arbete som vidare gynnar medlemmarna under studietiden. Du har således en viktig roll vad gäller att stärka förbundet och dess varumärke.

 

Som ledamot med näringslivsansvar ser vi gärna att du: 

Personegenskaper:

  • Är utåtriktad och initiativtagande
  • Är ansvarstagande och disciplinerad
  • Förstår vikten av och är motiverad att skapa ett större nätverk för P-riks
  • Är professionell i ditt bemötande
  • Har god förmåga att skapa relationer och nätverk
  • Har en god kommunikationsförmåga och är duktig på att övertyga och sälja in dina idéer
  • Har kunskap om samarbetsavtal samt upprättande och förvaltning av sådana.

 

Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenheter av näringsliv, styrelsearbete eller har varit ideellt aktiv.

Vi erbjuder dig

Förutom att denna erfarenhet väger tungt på ditt CV och att du bidrar till P-riks utveckling, så får du även möjlighet att knyta värdefulla kontakter och skapa dig ett bra nätverk inför framtiden. Du får en god inblick i hur näringslivet fungerar och hur företag arbetar strategiskt med att marknadsföra sig gentemot studenter. Det ger dig således ett bra försprång i ditt framtida jobbsökande och du kan lättare nå ditt drömjobb!

 

Varför ska man söka posten som näringslivsansvarig?

”Att vara näringslivsansvarig i P-riks är en fantastisk möjlighet för den som vill utvecklas, nätverka, bidra till att driva riksförbundet framåt och få med sig många roliga minnen och kontakter för framtiden. Om man är social, driven och gillar att påverka så kan jag kan varmt rekommendera att söka posten.”
– Sandra , nuvarande ledamot med näringslivsansvar.

Fortfarande osäker på vad det innebär att vara näringslivsansvarig i P-Riks styrelse? Hör av dig till oss i valberedningen eller nuvarande näringslivsansvarig, så svarar vi gärna på dina frågor!

Valberedare: valberedningen@p-riks.se

Näringslivsansvarig: Sandra Alfredsson, naringsliv@p-riks.se