Valberedningen består av tre personer som har i uppdrag att finna de mest lämpade kandidaterna för nästa års styrelse. Ni som ingår i denna grupp ska följa organisationens verksamhet under året för att få god insikt i vilken typ av kompetens och personlighet som behövs för de olika posterna. Ni ska producera de dokument som krävs inför valet såsom annonser, postbeskrivningar, intervjuguider etc. Ni ska även utlysa annonser för de olika posterna, ta emot ansökningar, hålla intervjuer, göra ett urval och lägga fram förslag för samtliga poster i styrelsen.

 

Som valberedare ser vi gärna att du:

Personegenskaper:

  • Är utåtriktad och har lätt för att ta kontakt med nya människor
  • Har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift
  • Är en god människokännare
  • Är strukturerad och noggrann
  • Har ett intresse för rekrytering

Vidare är det meriterande om du har en viss kännedom om organisationen och om du har erfarenhet av rekrytering.

Vi erbjuder dig

Det är ett spännande och utvecklande arbete där du får värdefulla erfarenheter inom rekrytering, vilket är perfekt för dig som är personalvetarstudent. Du lär dig bland annat hur man attraherar rätt målgrupp, skriver jobbannonser och genomför intervjuer. Då du har kontakt med medlemsföreningarna, i jakt på framtida styrelsemedlemmar, knyter du även nya kontakter och bygger ett professionellt nätverk.

 

Varför ska man söka posten som valberedare?

”För jag har kommit till insikt att det ger dig ett försprång inför ditt framtida yrkesliv att ha erfarenhet om hur det är att arbeta praktiskt, samtidigt som du bygger upp ett kontaktnät och har kul på vägen”
-Lotta Trolle, Valberedare 2018

 

Fortfarande osäker på vad det innebär att vara valberedare i P-Riks styrelse? Hör då av dig till oss i valberedningen, så svarar vi gärna på dina frågor!

 

Valberedare: valberedningen@p-riks.se