Fråga oss

Här nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna som vi brukar stöta på. Hittar du inte svaret på din fråga kan du skriva en egen i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi har möjlighet.

De vanligaste frågorna

 • 1

  Vad gör P-Riks?

  P-Riks verkar för att öka gemenskapen och nätverksbyggande mellan medlemsföreningarna. Detta görs genom olika event där medlemsföreningarna träffas och utbyter erfarenheter med varandra och får kontakt med näringslivet.

 • 2

  Hur många event anordnar P-Riks varje år?

  Detta varierar men förutom års- och riksmöte försöker vi anordna åtminstone ett eller flera event under våren och hösten, ex: ordförandeträffen och utvecklingsdagar.

  Läs mer om våra kommande event här.

 • 3

  Vilka är P-Riks till för?

  P-Riks finns till för sina 15 medlemsföreningar och för att driva medlemmarnas gemensamma frågor! Genom att ena studentföreningarna inom Sveriges personalvetarutbildningar är P-Riks en gemensam röst för att stärka kännedomen om HR-yrket och personalvetarstudentens vardag.

 • 4

  Hur blir man medlem i P-Riks?

  Genom att som personalvetarstudent vara med i sin lokala studentförening är man automatiskt även medlem i P-Riks och har chans att engagera sig vidare eller följa med på våra event.

  Ta kontakt med din studentförening för mer information om hur man engagerar sig.

 • 5

  Hur kan man engagera sig i P-Riks?

  Ett första steg kan vara att engagera sig i personalvetarföreningen på sitt universitet och därigenom komma i kontakt med P-Riks. Men oavsett om du engagerat dig tidigare eller inte så går det bra att söka till oss i P-Riks. Allt du behöver göra är att fylla i  formulären, sen så är din ansökan registrerad hos Valberedningen och Du är ett steg närmare ditt mål att bli en medlem i Riksstyrelsen. Formulären hittar du här! Ansökningsperioden Öppnar den 20 September till 21 Oktober. Som ledamot i styrelsen sitter man under ett verksamhetsår.

 • 6

  Vilka är de vanligaste arbetsområdena för en personalvetare?

  Rekrytering, organisationsutveckling, kompetensförsörjning, fackfrågor, personaladministration, arbetsrätt m.m.

 • 7

  Är det skillnad på personalvetarutbildningarna runt om i Sverige?

  Det finns en viss skillnad i vad de olika utbildningarna fokuserar på och erbjuder. Hör av dig till det/de universitet du är intresserad av för att höra mer om vilka kurser just deras personalvetarprogram består av för att se om det passar dina preferenser. Du är givetvis även välkommen att höra av dig till oss i P-Riks så kan vi hjälpa dig att hitta rätt i utbildningsdjungeln.

 • 8

  Är personalvetarutbildningen rätt om jag vill bli chef?

  Ja! Om du vill bli chef är detta helt rätt utbildning för dig, du får en blandning av exempelvis kurser i personalarbete, kompetensutveckling och organisation - vilket är en ovärderlig kombination för dig som i framtiden vill arbeta som chef.

 • 9

  Hur kan jag komma i kontakt med någon som läser/har läst personalvetare om jag har frågor gällande studietiden, utbildning eller hur det är att arbeta med personal?

  Om du inte fått svar genom att läsa här kan du enkelt höra av dig till utbildning@p-riks.se och ställa din fråga.

Ställ din fråga till oss