Den studerande personalvetaren

Personalvetarprogrammet är en treårig utbildning som resulterar i en kandidatexamen, med möjlighet till fortsatta studier. Antingen kan programmet kompletteras med ett års studier för att erhålla en magisterexamen alternativt två år för en masterexamen inom personalvetaryrket. De vanligaste huvudämnena är psykologi, pedagogik och sociologi men det varierar en del ifrån lärosäte till lärosäte. Andra vanliga ämnen som man läser under utbildningen är ekonomi och arbetsrätt.

Vi i P-Riks vill dela med oss av fyra snabba tips till dig som ska börja eller som funderar på att läsa till personalvetare:

Gå med i en personalvetarförening!

Att engagera sig i en personalvetarförening är en väldigt lärorik, meriterande och framförallt rolig erfarenhet. Det förgyller din studietid och bidrar till att grunda din identitet som personalvetare.

Var noga när du väljer lärosäte

Personalvetarprogrammet skiljer sig en del ifrån lärosäte till lärosäte. Var här noga med att du väljer ett lärosäte som erbjuder de ämnen som du är mest intresserad av.

Prata med någon som har läst personalvetarprogrammet

Man kan läsa sig till mycket information kring utbildningen men det bästa är att försöka få kontakt och prata med någon som har tagit sin examen. Allra helst så ska det vara någon som har läst utbildningen på det lärosäte som du är intresserad av. Tveka inte att höra av er till oss i P-Riks om ni har några frågor kring utbildning och personalvetarfrågor!

Ha roligt!

Det låter som en sliten gammal klyscha men det är en fantastiskt rolig tid i livet som går otroligt fort så passa på och njut!

Den yrkesverksamma personalvetaren

En yrkesverksam personalvetare kan jobba med många olika saker och har kunskap om organisationen, de arbetsrättsliga frågorna och människan. Med de kunskaperna i ryggen kan personalvetaren jobba effektivt med personalfrågor och bidra till att effektivisera organisationen.

Några av de vanligaste yrkestitlarna inom branschen är:

  • Personalchef
  • Rekryterare
  • HR-chef (HR = human resources)
  • Personalutvecklare
  • HR-konsult

Personalvetarens arbetsuppgifter varierar lika så, här är några av de vanligaste:

Rekrytering

Kanske det som flest förknippar med yrkesrollen. Det handlar om att få rätt person på rätt plats. En väldigt viktig uppgift för både arbetsgivaren och arbetstagaren.

Kompetensutveckling

Personalen i ständig utveckling. Det handlar om organisationsutveckling och förändring; att hela tiden utveckla organisationen genom ökad kompetens bland personalen. Detta genom att se till att personalen får rätt utbildning men även skapa förutsättningar för informellt lärande på arbetsplatsen.

Arbetsrätt

Vad man får och inte får göra på arbetsmarknaden. Det är en del av juridiken som ofta hamnar på personalvetarens bord. I den ingår bland annat arbetsmiljöföreskrifter, regler om anställningar och relationen med facket.

Ledarskap

Personalvetarutbildningen är en av de främsta utbildningarna i Sverige för dig som vill bli chef. Den vanligaste titeln är personalchef. Det är en arbetsroll som ofta beskrivs som väldigt utmanade men också som fantastiskt roligt, dynamiskt och som innebär kreativt arbete.

Framtiden för personalvetaryrket är ännu ett oskrivet blad men om man tittar på globaliseringen och hur världen utvecklas i nuläget så har yrket en otroligt spännande framtid. Arbetet kommer framöver troligtvis att ha inslag av ännu fler samarbeten mellan länder, innefatta ännu fler kulturer och därmed ännu fler människor!